Merikanto Tour- kuvakonsertti

Merikanto, klassinen kvartetti; Kari Merikanto, Liisa Karhu, Elsa Villman ja Kimmo Puunenä
Merikanto, klassinen kvartetti; Kari Merikanto, Liisa Karhu, Elsa Villman ja Kimmo Puunenä
Merikanto Elämän Romanssi  kvartetti Liisa Karhu, Kimmo Puunenä, Kari Lauronen, Kari Merikanto
Merikanto Elämän Romanssi kvartetti Liisa Karhu, Kimmo Puunenä, Kari Lauronen, Kari Merikanto

Merikanto Tour

ELÄMÄN ROMANSSI

Kuvakonsertti on taideintegraatiokulttuuriesitys, jossa kuva- ja säveltaiteet limittyvät Elämän fantasia- teeman ympärille kootuksi kokonaisuudeksi. Kuvakonsertin jaksoja ovat Muistoja, Elämän valo ja Kotiin paluu. Musiikki koostuu Oskar Merikannon musiikista ja kuvataide Kari Merikannon abstrakteista teoksista. Kari Merikanto ja Liisa Karhu ovat koonneet taiteita yhdistävän esityksen, joka tuo Merikantoja esille tuoreiden näkökulmien kautta.

Merikanto- kvartetin jäseniä ovat Kari Merikanto (kuvataide), Liisa Karhu (viulu, alttoviulu, 5-kielinen kantele), Kari Lauronen (kitara, basso, laulu) ja Kimmo Puunenä (piano).

Kari Merikanto on seinäjokelainen kuvataiteilija, Liisa Karhu joensuulainen viulisti ja musiikkipedagogi Yamk, Kimmo Puunenä lahtelainen pianisti ja kanttori ja Kari Lauronen on kiteeläinen musiikinopettaja.

ESIINTYJIEN ESITTELY:

KARI MERIKANTO

Tampereella syntynyt, nykyään Seinäjoella asuva taiteilija. Työskennellyt myös metallien parissa ja tehnyt reliefejä ruostumattomasta teräksestä. Alkuaikojen realismityyppisestä taiteesta siirtynyt abstraktiin tulkintaan. Viime vuosien teokset edustavat abstraktia ekspressionismiä.

Merikannon teos Elämän virta on Suomen itsenäisyyden 100- vuotisjuhlan kuohuviinin etiketissä.

Näyttelyitä mm. Helsinki, Tampere, Kauhava, Alajärvi.

Merikannon nettisivujen osoita on www.karimerikanto.com

LIISA KARHU

Liisa Karhuvalmistui musiikin ylemmästä korkeakoulututkinnosta Helsingistä 2009 (Metropolia, musiikkipedagogi YAMK). Lisäksi mm. alttoviulun musiikkipedagogin opinnot, viulunsoitonopettajan jatkotutkinto, viulunsoitonopettajan opinnot, musiikin varhaiskasvatukset erikoistumisopinnot ja sanataideohjaajan opinnot. Tammikuussa 2018 hän aloitti työn ohella Suzuki- viuluopettajan opinnot Helsingissä ja syksyllä 2018 yhteisömuusikon opinnot Jyväskylässä.

Hän toimii päätoimisena opettajana Joensuun konservatoriossa ja sivutoimisesti Joensuun seudun kansalaisopistossa. 2014-2017 hän toimi myös musiikin koulutussuunnittelijana Joensuun seudun kansalaisopistossa ja 2011-2014 opettajana ja vararehtorina Pielisen Karjalan musiikkiopistossa, 2008-2011 viululehtorina Kankaanpään musiikkiopistossa ja aiemmin viuluopettajana Pohjois-Karjalan ja Kainuun alueella.

Freelancer- muusikkona hän soittaa erilaisissa soitin- ja kamarimusiikkiyhtyeissä duoista orkestereihin (klassinen, viihde-, lasten- ja kansanmusiikki, artistisäestykset). Esiintynyt Suomen lisäksi mm. USA:ssa, Espanjassa, Venäjällä, Singaporessa, Euroopassa ja Pohjoismaissa.

Tekee sävellys-, sanoitus- ja sovitustyötä. Mm. Viulujen viemää- yhteissoittokirja Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahaston apurahalla 2009, Hiiri Hirmuinen lastenooppera vuonna 2010 ja Lorujuna monitaidemateriaali Otavan kirjasäätiön apurahalla 2018.

Konsertoinut mm. Saija Tuupasen, Heidi Pakarisen ja Teuvo Oinaan joulukonserteissa, Tommi Soidinmäen ja Eeva Saarenpään Tauno Ja Ansa musiikkiteatterissa, Kotiteollisuuden Kotiteollisuus- levyn levytyksen ja levynjulkaisukonserttien viulistina, Joulumieltä jokaiselle- kiertueen viulujen äänenjohtajana (solisteja mm. Danny, Johanna Rusanen-Kartano, Arja Koriseva, Laura Pyrrö, Jukka Kuoppamäki), erilaiset produktiot Juse Venäläisen ja artistien kanssa, monissa kamarimusiikki- ja kuoroproduktioissa äänenjohtajana sekä viulukonserteissa mm. pianisti Henna Hirvikankaan ja harmonikansoittaja Timo Hacklinin kanssa.

KIMMO PUUNENÄ

Lahtelainen freelancermuusikko, -kanttori ja -opettaja. Hän on toiminut kanttorina Lammilla, Pukkilassa, Orimattilassa, Myrskylässä, Hollolassa ja Lahden seurakuntayhtymässä. Vuodesta 2003 alkaen hän on toiminut Sateenkaarimessujen kanttorina Kallion seurakunnassa. Hän on valmistunut Oulun konservatoriosta alemman asteen kanttoriksi 1995 pääaineenaan urut. Hän valmistui toisen asteen pianomuusikoksi Lahden konservatoriosta v. 2015. Puunenä toimii lukuisten kuorojen taiteellisena johtajana mm. Kirvun lauluseuran kuoro, Lahden seudun varhaiseläkeläisten kuoro ja Orimattilan mieskuoro.

KARI LAURONEN

Kiteeläinen musiikinopettaja. Valmistui vuonna 1982 Joensuun yliopistosta musiikinopettajaksi. Opiskellut myös musiikkitiedettä sivuaineopintoina.

Toiminut musiikinopettajana Tuupovaarassa, Ilomantsissa ja Kiteellä. Toimii tällä hetkellä musiikinopettajana Puhoksen ja Hutsin kouluilla Kiteellä. Lisäksi vetää musiikkikerhotoimintaa Puhoksen ja Hutsin kouluilla (instrumenttiopetus yksilöopetuksena).

Toiminut myös bändileirien ja musiikkiliikkeiden kurssien opettajana sekä Vaara-Karjalan ja Kiteen kansalaisopistoissa tuntiopettajana.

Toiminut freelancermuusikkona rock-, pop- ja viihdemusiikin parissa sekä erilaisen konserttitoiminnan parissa. Tehnyt lukuisia levytyksiä.

Kari Laurosella on oma äänitysstudio Karin Komppikorjaamo Kiteellä. Tekee muusikon työn lisäksi sovitus-, sävellys- ja sanoitustyötä ja ääni- ja äänentoistotöitä, mainosmusiikkia ja äänisuunnittelua.

Pääsoittimia kitara ja basso, sivusoittimia piano, laulu ja rummut. Esiintynyt eri puolilla Suomea ja Venäjällä.

Klassinen Merikanto- esitys kvartetti: Kari Merikanto (kuvataide), Liisa Karhu, (viulu ja alttoviulu), Elsa Villman (sopraano) ja Kimmo Puunenä (piano).